De leukste klimhal van Nederland!

De klimhal van Ayers Rock in Zoetermeer is niet voor niets uitgeroepen tot leukste klimhal van Nederland! Onze klimhal bevat gevarieerde routes en maakt dat onze klimwanden voor iedere klimmer een uitdaging blijft. Of je nu beginner of de meest ervaren klimmer bent.

Onze klimwanden beschikken over ruim 150 routes, waarvan er bijna 100 op onze hoofdklimwand binnen geplaatst zijn, nog eens 20 op de kleinere wand en dan nog 30 extra routes op de buiten klimwand.

We hebben klimwanden tot wel 17 meter hoog, waarbij de routes variëren van licht neigend tot zwaar overhangend. Onze niveaus variëren van 3 tot 8a+, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan klimmen.

Onze binnen klimwand heeft een klimoppervlakte van ruim 650 m2 en onze buiten klimwand een oppervlakte van 550 m2. Naast onze binnen en buiten klimwanden hebben we óók nog een ruime boulderruimte.

Cursusaanbod klimmen

Klimmen bij Ayers Rock is in alle verschillende vormen mogelijk. We bieden een drietal cursussen aan. Zo kan je meedoen aan een introductieles klimmen, waarbij je in een eenmalige les van 1,5 uur de beleving van het klimmen ervaart. Daarnaast bieden we geregeld de basiscursus klimmen aan. Hierbij leer je vier lessen van ieder 1,5 uur de beginselen van de sport klimmen. Na het succesvol volgen van deze cursus ontvang je van ons het NKBV klimcertificaat en mag je één maand gratis komen klimmen in onze klimhal. We bieden ook nog een techniekcursus aan voor de ervaren klimmer. Deze cursus bestaat uit vier lessen van 1,5 uur waarbij er geoefend wordt met verschillende klimvormen en technieken. Natuurlijk kan je ook altijd de activiteit klimmen bij ons boeken met de Ripper Climb. Dit is ideaal voor grotere groepen.

Klimmen in teamverband

Heb je een passie voor klimmen en wil je graag klimmen met leeftijdsgenoten? Dat kan natuurlijk ook. Kijk dan bij onze klimvereniging Ayers Rookies (voor jong en oud) naar de mogelijkheden.

Basis cursus klimmen

De basiscursus start op maandag 8 januari om 19.00 uur. De volgende 3 lessen zijn op 15, 22 en 29 januari aanvang om 19.30 uur.

Gedurende vier lessen van ieder 90 minuten worden de beginselen van het klimmen bijgebracht. Na deze vier lessen heb je genoeg kennis opgedaan en, hoogstwaarschijnlijk, je klimvaardigheidsbewijs van de NKBV bemachtigd. Nu kan je zelfstandig klimmen in alle klimhallen van Nederland.

De nadruk ligt op het veilig leren zekeren. Als je de basiscursus met succes afgerond hebt, krijg je van ons een gratis maandkaart met toegang tot de klimhal. Zo kan je altijd op eigen gelegenheid de geleerde skills eigen maken.

Techniek cursus klimmen

Gedurende vier lessen van ieder 90 minuten worden de verschillende klimvormen aangeleerd. De nadruk ligt op het verbeteren van het eigen klimniveau en klimtechniek.

Introductiecursus klimmen

Heb je altijd al eens willen klimmen? Dan kan je tijdens onze introductieles (incl. materiaal) eens ervaren hoe het is. In deze les van 90 minuten laten we je kennismaken met klimmen en de klimmuur.


Privéles klimmen

Wil jij beter leren klimmen, dan ben je bij ons op de goede plek. Wij bieden privélessen klimmen aan op elk niveau Voor beginners en gevorderden.

Onze klimwanden zijn  tot wel 17 meter hoog, waarbij de routes variëren van licht neigend tot zwaar overhangend. Onze niveaus variëren van 3 tot 8a+, zodat iedereen op zijn of haar niveau kan klimmen.

Openingstijden klimhal:

Maandag t/m Vrijdag: 11:30 – 22:30
Zaterdag en Zondag: 10:00 – 17:00

Aangepaste openingstijden klimhal:

Dinsdag 5 december gehele dag gesloten

Entree:

16 jaar en ouder € 11,- p.p.
12 jaar tot en met 15 jaar € 9,- p.p.
Onder de 12 jaar € 8,- p.p.
Boulderen € 5,- p.p.
Maandkaart € 40,- p.m.
Jaarkaart € 400,- p.j.
10 strippenkaart € 100,- p.p.
Gordel € 2,- p.s.
Zekermateriaal € 2,- p.s.
Schoenen € 4,50 p.s.

Alle indoor activiteiten.