De klimhal van Ayers Rock in Zoetermeer is niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot leukste klimhal van Nederland! Onze klimhal bevat gevarieerde routes en maakt dat onze klimwanden voor iedere klimmer een uitdaging blijft. Of je nu beginner of de meest ervaren klimmer bent.

Onze klimwanden beschikken over ruim 150 routes, waarvan er bijna 100 op onze hoofdklimwand binnen geplaatst zijn, nog eens 20 op de kleinere wand en dan nog 30 extra routes op de buiten klimwand. We hebben klimwanden tot wel 17 meter hoog, waarbij de routes variëren van licht neigend tot zwaar overhangend. Onze niveaus variëren van 3 tot 8a+, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan klimmen. Onze binnen klimwand heeft een klimoppervlakte van ruim 650 m2 en onze buiten klimwand een oppervlakte van 550 m2. Naast onze binnen en buiten klimwanden hebben we óók nog een ruime boulderruimte.

Cursusaanbod klimmen

Introductie les – Privéles – Basiscursus

Klimmen bij Ayers Rock is in alle verschillende vormen mogelijk. Heb je nog nooit of nog niet zo vaak geklommen dan kan je meedoen aan een introductieles of een privéles waarbij je in een eenmalige les van 1,5 uur de beleving van het klimmen ervaart.  Een ervaren instructeur zorgt gedurende 90 minuten voor goede begeleiding. Elke zaterdag en zondag om 11.00 uur kun je deelnemen aan de introductieles klimmen! Een privéles is in overleg op elk moment te organiseren.

We bieden maandelijks de basiscursus klimmen aan. Hierbij leer je vier lessen van ieder 1,5 uur de beginselen van de sport klimmen. Na het succesvol volgen van deze cursus ontvang je van ons het NKBV klimcertificaat en mag je één maand gratis komen klimmen in onze klimhal. We bieden ook regelmatig een techniekcursus aan voor de ervaren klimmer. Deze cursus bestaat uit vier lessen van 1,5 uur waarbij er geoefend wordt met verschillende klimvormen en technieken. Natuurlijk kan je ook altijd de activiteit klimmen bij ons boeken. Dit is ideaal voor grotere groepen.

Basiscursus klimmen

Gedurende vier lessen van ieder 90 minuten worden de beginselen van het klimmen bijgebracht. Na deze vier lessen heb je genoeg kennis opgedaan en, hoogstwaarschijnlijk, je klimvaardigheidsbewijs van de NKBV bemachtigd. Nu kan je zelfstandig klimmen in alle klimhallen van Nederland.

De nadruk ligt op het veilig leren zekeren. Als je de basiscursus met succes afgerond hebt, krijg je van ons een gratis maandkaart met toegang tot de klimhal. Zo kan je altijd op eigen gelegenheid de geleerde skills eigen maken.

De cursus is inclusief de benodigde materialen.

Privéles klimmen

Wil jij beter leren klimmen, dan ben je bij ons op de goede plek. Wij bieden privélessen klimmen aan op elk niveau zowel voor beginners als voor gevorderden. Onze klimwanden zijn  tot wel 17 meter hoog, waarbij de routes variëren van licht neigend tot zwaar overhangend. Onze niveaus variëren van 3 tot 8a+, zodat iedereen op zijn of haar niveau kan klimmen.

Klimmen bij Ayers Rock Zoetermeer

Introductieles klimmen

Heb je altijd al eens willen klimmen? Dan kan je tijdens onze introductieles (incl. materiaal) eens ervaren hoe het is. In deze les van 90 minuten laten we je kennismaken met klimmen en de klimmuur. Wij organiseren introductielessen klimmen om zaterdag en zondag van 11.00 tot 12.30 uur. De introductieles gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Klimvereniging Ayers Rookies

Heb je een passie voor klimmen en wil je graag klimmen met leeftijdsgenoten? Dat kan natuurlijk ook. Kijk dan bij onze klimvereniging Ayers Rookies (voor jong en oud) naar de mogelijkheden.

Openingstijden klimhal:

Ayers Rock is tot en met 6 april gesloten ivm het Corona virus!

 

Entree:

12 jaar en ouder € 11,- p.p.
Onder de 12 jaar € 8,- p.p.
Maandkaart € 40,- p.m.
Jaarkaart € 400,- p.j.
10 strippenkaart € 100,- p.p.
Gordel € 2,- p.s.
Zekermateriaal € 2,- p.s.
Schoenen € 4,50 p.s.
Pofballen (60 gram) € 4,00 p.s.

Bekijk hier ons klimreglement