Ayers Rock biedt activiteiten voor jong en oud. In deze blog lees je alles over de kinderactiviteiten die bij Ayers Rock Zoetermeer plaatsvinden: een uitje met het hele gezin (de Friends & Family Experience) maar ook het fantastische Adventure Camp voor kinderen van 8 t/m 16 jaar. Of wat dacht je van onze KidsDag Adventure? Lees verder voor een kijkje bij de activiteiten.

Friends & Family Experience bij Ayers Rock
Wil jij met je gezin een dag vol avontuurlijke activiteiten? Ben jij niet bang voor hoogtes en ben je langer dan 1,40 meter? Dan is de Friends & Family Experience wat voor jou! In totaal worden er drie activiteiten van 90 minuten gedaan. Tussen de activiteiten door is er steeds een kleine pauze.

De eerste activiteit deze dag is het klimmen. Er zullen groepjes van drie personen gemaakt worden waarin er steeds 1 klimmer is, 1 persoon die zekert en een back-up zekeraar die ook gelijk een coach is voor de klimmer. En iedere keer wissel je dit af. Voordat we dit kunnen doen, gaan we uitleggen hoe de gordel aan moet, de knoop werkt en natuurlijk hoe we ervoor zorgen dat de klimmer veilig omhoog kan maar ook weer veilig met beide voeten op de grond komt.

Na de uitleg gaan de eerste klimmers al omhoog. Eén meisje uit de groep is totaal niet bang en klimt gelijk de eerste keer al helemaal naar boven. De instructeur stelt iedereen op zijn gemak en geeft de klimmers tips om hoger op de muur te komen. Ook let de instructeur continu op de veiligheid en houdt de deelnemers in de gaten.

De volgende activiteit is de outdoor hindernisbaan. Hierbij draait het om samenwerking. De outdoor hindernisbaan bestaat uit een aantal hindernissen op het ‘droge’ en, op het laatste gedeelte, hindernissen en touwbruggen over het water. Vanaf het moment dat de deelnemers op de outdoor hindernisbaan zijn, mogen zij de grond niet meer aanraken. Zo kunnen de deelnemers elkaar helpen om droog het einde te behalen. De perfecte activiteit om als gezin samen te doen.

Als laatste gaan we weer de hoogte in bij het hoogteparcours. De gordel is al bekend bij de deelnemers, want deze hebben zij ook gedragen tijdens het klimmen. De deelnemers hebben in de ochtend al kunnen wennen aan de hoogte, maar ze klimmen nu niet omhoog maar juist opzij. Het is de bedoeling om via de obstakels naar de overkant te gaan om zo in de volgende toren te komen. De voeten kunnen op de kabel blijven, maar je kunt je vastpakken aan de obstakels. Zo ga je van obstakel naar obstakel om uiteindelijk de overkant te behalen. Als laatste is het mogelijk om op 8 meter hoogte van de tokkel te gaan. De instructeur legt uit dat je door het nieuwe zekersysteem altijd vast zit en dus niet kunt vallen. WIEEWWW, daar gaat de eerste al van de tokkel. Het is een eng maar ook een heel tof gevoel. Als de deelnemers aan het einde weer beneden zijn, voelen zij de adrenaline door hun lijf gaan. Wat een heerlijke actieve dag, met activiteiten die je gewoonlijk niet dagelijks doet. Geweldig!

Adventure Camp bij Ayers Rock
Het is maandagochtend 09:00 uur, de eerste dag van het Adventure Camp. Een beetje vroeg in de vakantie, maar het is het waard, want vanaf nu mag je de hele week de tofste activiteiten doen bij Ayers Rock. Een hele week met leeftijdsgenootjes op adventure!

Ze beginnen met het voorstellen van de instructeurs die de kinderen deze week gaan helpen. Er worden groepjes gemaakt en ieder groepje heeft de hele week dezelfde instructeur. Na het voorstellen en een klein spelletje om elkaar te leren kennen, krijgen de kinderen een rondleiding door het gebouw en over het terrein van Ayers Rock. Als de kinderen alles hebben gezien, start de eerst activiteit: het klimmen.

Deze week gaan ze meerdere keren klimmen, zodat de kinderen ook kunnen leren klimmen en zekeren, maar ook zodat ze zelfstandig de teruggestoken achtknoop van de klimmer kunnen. Na het klimmen gaan de kinderen terug naar de zaal, waar ze deze week alle spullen hebben liggen. Ook krijgen zij hier de lunch en het diner. Zo hebben de kinderen de hele week een eigen plekje.

Na de lunch gaan de kinderen naar buiten en zullen zij het eerste spel van de week spelen. De kinderen zijn nog rustig, omdat zij elkaar toch nog een beetje moeten leren kennen. De instructeurs zorgen ervoor dat de kinderen steeds een beetje losser worden, zodat het met elkaar een gave week wordt.

Tussen het spel ‘Wie is de Mol?’ door hebben de kinderen nog een kleine pauze waarin ze limonade krijgen en een heerlijk stuk vers fruit. Het is te merken dat de kinderen elkaar nu beter kennen. In de ochtend waren zij nog erg stil, maar nu hoor je overal kinderstemmen op het terrein. Na het spel is het tijd voor het diner en om 18:00 uur worden de meeste kinderen opgehaald door de ouders.

Een aantal kinderen blijven na het diner en gaan met elkaar nog activiteiten doen tijdens het avondprogramma. De kinderen die naar huis gaan vinden het jammer dat zij niet ook het avondprogramma kunnen doen. ‘Gelukkig ben ik er morgenavond ook!’ roept een meisje naar de andere kinderen.

Tijdens deze week vol adventure gaan de kinderen verschillende outdoor activiteiten doen. Zo gaan zij op dag 2 kanovaren en schieten ze op dag 3 in de roos tijdens het boog- en buksschieten. Dit laatste komt ook goed van pas tijdens de middagactiviteit op dag 4: archery tag.

Op dag 5 beginnen de kinderen wel wat moe te worden van deze actieve week. Maar het is zo leuk en gezellig dat de kinderen nog lang niet willen dat de week voorbij is. Aan het einde van de dag is de afsluiting. Alle ouders/verzorgers komen met de kinderen barbecueën. Zo kunnen ook zij elkaar beter leren kennen. ‘Ik heb twee nieuwe beste vrienden gemaakt deze week en volgende week kom ik gewoon weer!’ De instructeur lacht en zegt: ‘Deal!’ Maar welke activiteit vond je het allerleukste? ‘Uhmm, de outdoor hindernisbaan en Expeditie Robinson, maar eigenlijk ook het klimmen en gewoon uhmm alles.’

KidsDag Adventure bij Ayers Rock
Bij Ayers Rock is het ook mogelijk om te reserveren voor de Kidsdag Adventure. Deze dag is speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Wil jij naar het Adventure Camp maar weet je niet zeker of het echt zo tof is? Of heb jij zin in een dag met de stoerste activiteiten? Dan is de KidsDag Adventure wat voor jou en je vriendjes en vriendinnetjes.

De dag start om 08:30 uur en de laatste activiteit is afgelopen om 17:30 uur. De instructeur bepaalt op de dag zelf welke activiteiten er gedaan zullen worden. Eerst zullen er kleine groepjes gemaakt worden en krijgt iedere groep zijn eigen instructeur. Vervolgens is het tijd voor de eerste activiteit. Dit kan bijvoorbeeld de kids escape room of het leren klimmen en zekeren zijn.

Na de eerste activiteit is het alweer tijd voor een heerlijke lunch. De kinderen krijgen hun eigen zaal waar zij deze dag de spullen kwijt kunnen maar waar zij ook gezellig met elkaar kunnen lunchen. Tijdens de activiteiten maar ook tijdens de lunch zullen de instructeurs bij hun groep blijven.

Na de lunch is het tijd voor de tweede activiteit. De kinderen kennen elkaar al wat beter. Dat is maar goed ook, want het komt echt aan op samenwerking tijdens bijvoorbeeld de outdoor hindernisbaan en Expeditie Robinson. Tussendoor genieten de kinderen tijdens de pauze van een heerlijk stuk vers fruit en limonade. Daarna start alweer de laatste activiteit van de dag. Dit kan bijvoorbeeld het boog- en buksschieten zijn. Om 17:30 uur zullen de kinderen weer opgehaald worden na een geweldige dag vol met de stoerste, leukste en spannendste activiteiten.

Welke activiteit spreekt jouw kinderen het meeste aan? Gun ze deze zomer een van de leukste kids uitjes bij Ayers Rock!

Bekijk hier de mogelijkheden.